Kayden Lee “Kaylee” Venruki

KaydenKaylee er født i 2051 og opvokset i en typisk menneske-kernefamilie i New York sammen med sin lillebror Adrian. Far Hendry Venruki arbejder som selvstændig computersikkerhedskonsulent og mor Kathryn Deville Venruki forsker i robotter og kunstig intelligens på New York State University.

Både Kaylee og Adrian var i teen-årene et par år væk hjemmefra. For Kaylees vedkommende blev det til et ophold på en kostskole for piger, hvor der var fokus på ordentlig opførsel samt diverse mere praktiske discipliner, bl.a. førstehjælp. Det var i tiden på kostskolen, at Kaylee fandt ud af, at hun har det meget svært med at skulle indordne sig og leve i et miljø med faste rammer, hvor hun hele tiden forventes at agere og opføre sig på en bestemt måde.

Efter endt uddannelse med topkarakterer fra New York Institute of Technology fik Kaylee sit første job som 22 årig i en entreprenørvirksomhed. Fra mor Kathryn havde Kaylee interessen for maskiner og robotter, så hendes arbejde kom hurtigt til at bestå i vedligeholde og forbedre virksomhedens maskinpark. Kaylee kastede altid lange og misundelige blikke efter de maskinoperatører, som via en indopereret enhed kunne ”hoppe ind” i maskinerne og styre dem, som var det deres egen krop.

Kendskab til hardware og software er essentielt i forhold til at kunne optimere maskiner og robotter. Heldigvis er Kaylee oplært godt af far Hendry inden for dette område, og allerede i en tidlig alder var hun en habil programmør. Disse evner skulle senere lede Kaylee væk fra det etablerede samfund og hen mod det næste parallelle skyggesamfund.

Over en periode på nogle år led Kaylee af spiseforstyrrelse. Det startede i det små under opholdet på kostskolen, hvor presset for at passe ind og indordne sig blev så stort, at hun følte, at hun ingen kontrol havde over sig selv og ikke kunne følge sin egen vilje. For at have en eller anden form for kontrol, begyndte hun at være (for) meget opmærksom på, hvad hun spiste. Desværre tog det overhånd.

Efter nogle år overvandt Kaylee heldigvis lidelsen med hjælp fra familien og grundet sit stærke heldbred, men kampen efterlod hende fysisk svækket. Dette har været medvirkende årsag til, at Kaylee i de senere år har fokuseret mere og mere på Matricen, for dér er hendes fysiske tilstand ingen ulempe. Til gengæld er hendes mentale overlegenhed en kæmpe fordel. En anden medvirkende årsag er, at i Matricen har hun en langt større grad af kontrol over sin vilje og handlinger.

I forbindelse med sit arbejde kom Kaylee i kontakt med den jævnaldrende pige Gwen, som også var rigtigt dygtig til computere. Gwen var medlem af et onlinesamfund bestående af hackere. Gruppen var ikke involveret i noget videre farligt eller ulovligt, men Kaylee følte sig hjemme blandt ligesindede, som søgte udfordring, spænding og afbræk fra den virkelige verden. Som alle andre skulle Kaylee have et avatar-navn, og det blev zero1, som hun stadig bruger i dag.

På dette tidspunkt var Kaylees forhold til autoriteter og det etablerede samfund efterhånden ret anstrengt. Mange er rebelske i deres unge år og prøver grænser af og udfordrer de regler og love, som eksisterer. Kaylee tog skridtet videre og blev del af en crackergruppe, som lavede betydeligt mere farlige og ulovlig ting i Matricen, end hun tidligere havde været med til. Det var særligt udfordringen i at pisse GOD af så meget som muligt, som gruppen søgte. Desværre blev ét af gruppens medlemmer og Kaylees gode veninde Susan en dag offer for GODs vrede. Efter sigende blev hun dræbt i et Matrix opgør mod GOD, men hendes lig blev aldrig fundet. GOD står derfor øverst på Kaylees hadeliste.

Kaylees lillebror Adrian har altid haft en vild side og stort behov for spænding. I starten af 70’erne begyndte han at hænge ud med en flok shadowrunners, som holdt til på natklubben The Poisonous Hornet. Kaylee var også perifært med i slænget og både hun og Adrian blev rigtigt gode venner med elveren Matthew Parker, som også var stamgæst på natklubben.

Under tragiske omstændigheder mistede både Matthews søster Madison og Adrian livet i et opgør mod Madisons alfons (læs mere i Matthews historie). Dette knyttede Kaylee og Matthew endnu tættere, og de er i dag næsten som bror og søster. Efter Adrians død besluttede Kaylee, at hun også ville gå sine egne veje for at ære Adrian og hans måde at leve på. Hun sagde derfor sit job op og begyndte aktivt at opsøge skyggesamfundet sammen med Matthew.

 

Positive kvaliteter:

  • Codeslinger (Hack on the Fly) (SR5, 72) -10 karma
  • Quick Healer (SR5, 77) -3 karma

Negative kvaliteter:

  • Addiction (mild) (BTL) (SR5, 77) +4 karma
  • Allergy (uncommon, mild) (grass) (SR5, 78) +5 karma
  • SINner (national) (SR5, 84) +5 karma